Voor de organisatie van ons bouwkamp kunnen wij rekenen op verschillende partners

PARTNERS

VTI Brugge is één van de grootste nijverheidstechnische scholen van Vlaanderen. Zo’n 1 100 leerlingen volgen er een brede waaier aan technische opleidingen.

Het behoort tot het opvoedingsproject van de school dat leerlingen worden aangezet om te leren verder kijken dan hun neus lang is. Niet alleen getuigenissen zijn hierbij belangrijk maar ook daadwerkelijke inzet horen daarbij.

www.vtibrugge.be

VZW Brugge(n) Bouwen

De nieuwe vzw Brugge(n) Bouwen is in het leven geroepen om bouwkampen in het buitenland te organiseren met leerlingen van het VTI Brugge.  Met onze bouwkampen bouwen we figuurlijk een brug tussen onze uitvalbasis in Brugge en ons project. Aan de hand van  samenwerkingen met mensen van een andere cultuur in een ander land groeien onze leerlingen in hun wereldburgerschap. Tevens helpen onze leerlingen ter plaatse mee met de plaatselijke bevolking om te groeien naar een betere toekomst. De vzw bundelt onze acties en zorgt voor een goede en veilige structuur van onze organisatie.


CREAID NGO


C-re-aid wil een plek creëren waar mensen binnen handbereik een betaalbare en duurzame bouwcultuur kunnen implementeren. De betrokkenheid van lokale actoren, het gebruik van duurzame lokale materialen, zoveel mogelijk realiseren met zo weinig mogelijk middelen, zijn essentieel om de projecten een duurzaam karakter te geven.

www.c-re-aid.org

Amani Children’s home is een opvangtehuis voor straatkinderen. Social workers gaan de straat op en zoeken de straatkinderen op om hen een betere toekomst te geven. Alle straatkinderen zitten vrijwillig in het opvangtehuis en kunnen er genieten van gezonde maaltijden, medische zorgen en krijgen er onderwijs.

 

Het opvangtehuis probeert steeds familie te vinden van de straatkinderen en probeert waar mogelijk het kind te herenigen met ouders of familie. Naast de 90 kinderen die in het opvangtehuis verblijven ondersteunt Amani Children’s Home nog eens 350 gezinnen om de zorgen voor hun kind te kunnen dragen. De enige voorwaarde die Amani Children’s Home stelt aan de gezinnen is dat het kind verplicht onderwijs volgt.

www.amanikids.org